Начало Стратегии Профилактика на рака на маточната шийка

Профилактика на рака на маточната шийка

ВИДЕО

 

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ПЪРВИЧНА ПРОФИЛАКТИКА НА РАКА НА МАТОЧНАТА ШИЙКА В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ – 2012 -2016 г. /изтеглете от тук /

 

МНЕНИЕ НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ОТ БЪЛГАРСКА ПЕДИАТРИЧНА АСОЦИАЦИЯ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕТО НА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ ЧОВЕШКИЯ ПАПИЛОМА ВИРУС /HPV/ ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА РАКА НА МАТОЧНАТА ШИЙКА ПРИ МОМИЧЕТАТА / изтеглете от тук /

 

МНЕНИЕ НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ОТ БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО ОНКО ГИНЕКОЛОГИЯ  ЗА ЗНАЧИМОСТТА, ЕФЕКТИВНОСТТА, БЕЗОПАСНОСТТА И ПРИЛОЖЕНИЕТО НА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ ВИРУСИ НА ЧОВЕШКИЯ ПАПИЛОМ / изтеглете от тук /

 

ЗА ВАС РОДИТЕЛИ / изтеглете от тук /

 

ОФИЦИАЛЕН САЙТ НА НПППРМШ: http://hpv-vaccine.bg/

 

РЕГИОНАЛНА КАМПАНИЯ - На 01.10.2012 г. РЗИ - Перник, стартира началото на регионална информационна кампания в изпълнение на оперативна Цел 3 на Национална програма за първична профилактика на рак на маточната шийка, 2012-2016 година.

Заповед РД № 04-67/05.10.2012 г. на директора на РЗИ – Перник, за сформиране на Регионален координационен съвет за провеждане и координиране на дейностите, целящи повишаване нивото на информираност сред населението, със специална насоченост към целевите групи и изпълнителите на Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка в Р. България, на регионално ниво.

Заповед № РД-04-77/17.10.2012 г. на директора на РЗИ – Перник, за утвърждаване на Регионален план за провеждане на регионална информационна кампания в изпълнение на оперативна Цел 3 на Национална програма за първична профилактика на рака на маточната шийка, 2012-2016 година - период за изпълнение  2012-2016  година.

План-график за изпълнение на дейностите, целящи повишаване нивото на информираност сред населението, със специална насоченост към целевите групи и изпълнителите на програмата за значимостта на РМШ и възможностите за първична профилактика чрез имунизация.

Презентация, изготвена по материали на Българската педиатрична асоциация

Презентация по издадена брошура „За родители” на Министерство на здравеопазването, Национално сдружение за профилактика на рака на маточната шийка, Българска педиатрична асоциация, Българско сдружение по ваксинопрофилактика, Български червен кръст, БСИМ, БАОГ.

Кратки характеристики на продуктите Cervarix и Silgard, за информация на общопрактикуващите лекари.

 

 

 

 

 

1 Рак на маточната шийка - как да се предпазим
 

Сайтът е в процес на обновяване! Възможно е някои от препратките все още да не съдържат информация. Благодарим за разбирането!